Hoe kiest u het juiste hoortoestel?

hoorapparaat kiezen dat bij u past topkwaliteit gehoortoestellen hoorcentrum norman

Een hoorapparaat kopen is een belangrijke zaak, want u wilt iets doen aan uw gehoorprobleem. Slechte hoortoestellen vindt u in principe niet meer in ons land. Dus hoe kiest u dan het juiste? Samen met uw audioloog zoekt u naar de beste gehooroplossing op basis van uw levensstijl, uw behoeften en uw budget.

Een hoorapparaat kopen is een belangrijke zaak, want u wilt iets doen aan uw gehoorprobleem. Slechte hoortoestellen vindt u in principe niet meer in ons land. Dus hoe kiest u dan het juiste hoortoestel? Samen met uw audioloog zoekt u naar de beste gehooroplossing op basis van uw levensstijl, uw behoeften en uw budget.

Elk type hoortoestel en dus ook alle merken garanderen een geluidsverbetering en een minimum aan klankkwaliteit. Het zit hem in de verschillen die bepalen of een hoortoestel ervoor zorgt dat u beter hoort. En dat u het dus ook ziet zitten om het de hele dag te dragen.

LEVENSSTIJL EN BEHOEFTEN IN LIJN MET UW HOORTOESTEL

Heeft u een actieve of een rustige levensstijl? Bent u veel in een luidruchtige omgeving, thuis of op het werk? Of moet u eerder rustig gesprekken kunnen volgen? Bent u nog actief aan het werk of bent u reeds op pensioen? Uw levensstijl en uw behoeften bepalen op die manier mee welk type hoortoestel het beste bij u past.

Uw behoeften zijn nu eenmaal anders als u vaak moet vergaderen in een zaal vol met collega’s, dan wel of u rustig thuis babbeltjes kan slaan met uw partner. Gaat u veel fietsen of wandelen, dan kan u bijvoorbeeld een hoortoestel met windruisonderdrukking kiezen. Iemand die geregeld restaurants bezoekt, zoekt best een oplossing die rumoerige geluiden op de achtergrond kan onderdrukken. Zijn vooral one-to-one gesprekken de norm in uw leven, dan bestaan er gehoortoestellen om het stemgeluid naar boven te brengen. En wat als u het allemaal nodig heeft? Ja, ook dan bestaan de nodige oplossingen.

hoorapparaat kiezen dat bij u past signia topkwaliteit gehoortoestel

TECHNOLOGIE EN COMMUNICATIE

Dan zijn er nog de extra mogelijkheden, technologieën zeg maar, die sommige hoorapparaten met zich brengen:

  • Zo bestaan er handige toestellen die het mogelijk maken om uw hoorapparaat rechtstreeks te verbinden met al uw Bluetooth® systemen.
  • In functie van uw persoonlijke voorkeur bestaan er hoortoestellen achter het oor, apparaten met een luidspreker in het oor of een toestel dat zich helemaal in het oor bevindt.
  • Gaat u voor batterijen of voor het gemak van een oplader?
  • Bepaalde hoortoestellen kan u connecteren met uw iPhone bijvoorbeeld, maar ook met uw radio en televisie.

BUDGET

Het prijskaartje is uiteraard ook niet onbelangrijk. In functie van uw budget gaat u samen met uw audioloog op zoek naar de beste oplossing.

UW AUDIOLOOG VOOR HET JUISTE ADVIES

Een audioloog is speciaal opgeleid om u juist te adviseren in uw keuze, op basis van uw levensstijl, behoeften en budget. Het is ook de audioloog die u begeleidt tijdens de proefperiode en uw hoorapparaat aanpast indien nodig.

Kom met ons praten over uw gehoorprobleem en uw eventuele wensen voor een hoorapparaat. Maakt een prioriteitenlijst van uw behoeften, neem de tijd om hierover na te denken. Bij Hoorcentrum Norman staan we klaar met het juiste advies en de beste oplossingen.

Contacteer ons voor een afspraak of voor een gratis hoortest.