Oordoppen op maat: draag zorg voor je oren.

Gehoorschade voorkomen is het allerbelangrijkste. Een goed gehoor is nu eenmaal goud waard, want je oren moeten je hele leven meegaan. Oordoppen op maat zijn de oplossing om gehoorschade te voorkomen én dit op een comfortabele manier.

Gehoorschade voorkomen is het allerbelangrijkste. Een goed gehoor is nu eenmaal goud waard, want je oren moeten je hele leven meegaan. Oordoppen op maat zijn de oplossing om gehoorschade te voorkomen én dit op een comfortabele manier.

Gehoorschade en tinnitus

Soms heb je na een avondje stappen, na een motorrit of door een luide machine op het werk een vervelende piep in je oren. Meestal verdwijnt die vanzelf, maar het wil wel zeggen dat je gehoor schade heeft opgelopen. Hoe meer en hoe langer je aan lawaai wordt blootgesteld, hoe meer schade, hoe minder kans op herstel. En dan verdwijnt dat gepiep niet meer.

Gehoorbescherming met gepersonaliseerde oordoppen

Oordoppen op maat worden gemaakt uit zachte en soepele silicone. De audioloog neemt een afdruk van je gehoorgang. Zo worden oordoppen perfect afgestemd op de vorm van je oren. Ze sluiten de gehoorgang af. Het oor wordt echter niet volledig afgesloten. Een filter zorgt er namelijk voor dat omgevingsgeluiden gedempt worden tot op een veilig niveau. Dus je kan wel gewoon luisteren en praten. Oordoppen zorgen voor een beter en helder geluid, zonder storend lawaai.

Oordoppen op maat van elke situatie

Gepersonaliseerde oordoppen bestaan in de eerste plaats met een geluidsfilter tegen hoge en luide tonen. Machines op het werk of luide muziek op een festival kunnen op die manier gedempt worden. Ook drukverschillen bij een vliegreis of knalgeluiden bij het jagen kunnen met oordoppen op maat aangepakt worden. Vervelende geluiden zoals gesnurk hoor je niet meer, zodat je beter kan slapen. Ook als motorrijder ben je beter beschermd tegen verkeerslawaai.

Waterdichtheid bij het zwemmen

Naast geluidsbescherming, kan je je oren zelfs waterdicht maken als je gaat zwemmen bijvoorbeeld. Oordoppen op maat sluiten je gehoorgang hermetisch af zodat het water niet naar binnen kan. Ideaal voor mensen met buisjes of trommelvliesproblemen. Meer nog, de oordoppen zijn gemaakt van specifiek materiaal, zodat ze blijven drijven op het water, in geval je er eentje zou verliezen.

Ontdek nog meer voordelen van gehoorbescherming op maat

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Keuze uit meerdere dempingswaarden
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Terugbetaling door de mutualiteit als je de oordoppen koopt bij een erkend audioloog

Lektest

Nadat je oordoppen op maat afgewerkt zijn, voert je erkend audioloog een zogenaamde lektest uit. Zo controleren we of je oordoppen wel voldoende afsluiten. Dan ben jij zeker dat je oren goed beschermd zijn. Indien nodig, worden je oordoppen op maat nog aangepast.

Comfort op maat

Kortom, oordoppen op maat zijn geen overbodige luxe. Dankzij een perfecte pasvorm bieden ze niet alleen comfort, maar ze functioneren ook optimaal, op maat van jouw wensen en activiteiten.

 

Kom met ons praten over oordoppen op maat. Bij Hoorcentrum Norman staan we klaar met het juiste advies en de beste oplossingen. Contacteer ons voor een afspraak.